Impact van tekst

Kijk hoeveel procent meer invloed jij zou kunnen uitvoeren.

Impact van tekst 

Houding

Communicatie is een belangrijk instrument om een veilige werkplek te creëren. En voor een veiligheidskundige ben je ook veelal in gesprek met mensen door het afnemen van interviews, en overtuigen van managers. Realiseer je wel dat de impact van tekst slechts 7 % is. 93 % van de impact ven je verhaal zit in je non-verbale communicatie. 55 % heeft impact door lichaamstaal als oogcontact, gebaren en lichaamshouding. De resterende 38 % wordt bepaald door spreektempo, intonatie aarzeltaal, stopwoorden, volume, woordkeuze enz.

 

Je liegt uit alle poriën

Er kunnen veel beelden in je hoofd zitten over hoe je overkomt. Deze beelden kunnen positief zijn maar ook negatief. Vaak zijn de negatieve beelden over jezelf die de doorslag geven en merkbaar zijn in je houding. Je lichaam liegt namelijk uit alle poriën en is bijna niet te onderdrukken. Als je onzeker voelt over wat je aan het vertellen bent dan is dat in je houding af te lezen dan wel in je spraak. En veelal is het onterecht.

Knikkende knieën

Zo heb ik ooit een cursist gehad die voor de klas enorm zijn best deed maar het verhaal kwam er lastig uit. Zijn lichaamshouding schreeuwde: “Haal mij hier weg”. Wanneer ik vroeg of mijn gevoel klopte zei hij onmiddellijk: ”Ja, was dat te zien dan? Ik sta hier met knikkende knieën. En dat zien mensen en dan luisteren ze niet meer naar mij omdat ze mij niet serieus nemen”. Toen heb ik een rondje gedaan onder de toehoorders.  Die ontkenden dat ze hem niet serieus nemen. Ze zien allemaal wel dat hij het lastig heeft maar ze luistern allemaal naar hem. Hij was compleet verrast en zelfs perplex, deze reacties had hij nooit verwacht.

 

Verstarren – Vechten – Vluchten

Wanneer je niet helemaal goed voelt tijdens een presentatie of gesprek dan kun je niet bij alle competenties die in je zitten. Maar kom je komt in de verstar-, vecht- of vluchtmodus te staan.

Als je nu één van deze modussen herkent is het onderzoeken waard waarom dat gebeurt. En hoe je daaruit kunt blijven zodat je wel bij je competenties kunt. Iemand die wil vluchten wanneer hij voor een groep nieuwe medewerkers moet spreken kan besluiten om eerst een bak koffie te drinken met de mensen en allemaal een hand te geven. Iemand die bij elke vraag van een manager gaat “woordvechten” kan het helpen om eerst de vraag te herhalen.  Iemand die verstart als tijdens een toolbox iemand een onverwachte vraag stelt, kun je oplossen door te zeggen dat je erop terugkomt.  Mocht je echt af willen van deze symptomen is verdere coaching nodig, dan ligt de oorzaak iets dieper en zijn oplossingen als deze maar symptoombestrijding. En is de werking maar van korte duur.

 

Ademhaling

Belangrijkste wat je kunt doen in het moment zelf is focussen op je ademhaling . Als ik het in (coach)gesprekken heel moeilijk krijg en geen vragen kan bedenken of even geen antwoord meer weet, ga ik heel goed doorademen. En vertrouw ik op mijzelf dat ik wél weer een vraag weet of ik denk dat het goed is om geen antwoord te hebben. Dit heb ik meerdere keren toegepast en het helpt enorm kan ik je vertellen en voel je je vrijer om te reageren (of juist stil te zijn).

Bij een ademhaling die ook tijdens stressmomenten correct werkt levert namelijk veel meer ruimte en rust op.

Oefening: Tijdens het lezen van deze zin recht je je rug, doe je je schouders naar achteren en leg je je rechterhand op je buik. Je ademt eerst goed uit en dan haal je via je neus in totdat je buik uitzet en je hand meebeweegt. Gebeurt dit niet, dan opnieuw proberen want dan zit je ademhaling te hoog. Wanneer het goed gaat herhaal je dit minstens drie keer. Gebruik dit op momenten dat je in een vlucht-vecht-of-verstar-modus  dreigt te komen. Ik garandeer succes.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *