Individuele Coaching

(0 review)
Gratis
copla-coaching-sb-consaletancy-177

Download Brochure

Wanneer Individuele Coaching

Als veiliheidskundige voer je je taken veelal zelfstandig uit. Het geven van adviezen, het uitvoeren van RI&E’s, verzorgen van toolboxen, het overleggen met leidinggevende, managers of directeuren. Je bouwt en onderhoudt kortstondige en/of lange relaties op. In al deze situaties kun je geraakt worden door reacties of gedrag van een ander. Geraakt worden in de zin van “het doet iets met mij” en wat kan ik daar van leren?

Voor wie

Voor veiligheidskundigen (MVK en HVK)  arboprofessionals, arbocoördinatoren, KAM-medewerkers, QESH medewerkers die terugkerende gedragspatronen bij zichzelf herkennen en deze willen doorbreken.

Wat is Coaching

Coaching betekent niet dat de coach precies gaat vertellen hoe je het aan moet pakken. Een coach geeft tijdens individuele coaching geen les. Een coach laat de coachee zelf ontdekken waarom je bepaalde doelen niet behaald. Een coach is geen psycholoog die diep gaat graven in de opvoeding en jeugd van de coachee. Een coach is geen adviseur, want die zet zijn overtuigingskracht en adviesvaardigheden in om je gedrag aan te passen. Een coach heeft het rotsvaste vertrouwen dat het behalen van de gewenste persoonlijke doelen mogelijk is. Een coach heeft de vaardigheid om de coachee dit vertrouwen ook te geven.
Een coachtraject verloopt niet volgens een vooraf gesteld programma maar gaat om het behalen van persoonlijke doelen.

Doel van Individuele Coaching

Het doel van individuele coaching is het centraal stellen van de persoonlijke leerdoelen van de coachee. De coachee  heeft volledig eigenaarschap over het leerproces en de coach begeleidt dit leerproces. Het doel van de coachsessies wordt telkens door de coachee zelf vastgesteld en geëvalueerd.
Voorbeelden waarbij individuele coaching mogelijk is:
Je zou willen werken aan je overtuigingskracht.
 • Je zou je prettiger willen voelen in een 1-op-1 situatie met een bepaalde leidinggevende, manager of directeur.
 • Je zou je meer willen inleven in de ander
 • Je zou meer balans willen tussen werk en privé
 • Je zou meer motivatie/voldoening uit je werk willen halen
 • Je wilt beter prioriteiten kunnen stellen
 • Je zou graag willen leren om zelfverzekerder voor een groep mensen te gaan staan
 • Je zou graag wat minder als politieagent willen optreden
 • Je zou graag enkele competenties verder willen ontwikkelen
 • Je zou graag kritiek van anderen willen begrijpen en/of beter kunnen verdragen

Ook voor Trainers en Docenten

Omdat de professioneel coach ook 15 jaar ervaring heeft in het les geven is het coachen van trainers en docenten ook mogelijk. Een trainer/docent heeft continu interactie met groepen mensen en geeft zich volledig bloot tijdens de lessen. Hierdoor kunnen situaties ontstaan waarbij je als trainer/docent geraakt kunt worden en het lesgeven als moeilijk ervaart of je onzeker voelt. Wil je meer grip op dergelijke situaties en deze beter begrijpen waardoor deze ontstaan, kun je ook contact opnemen met Copla Coaching.

Wat kun je verwachten van een Coach

Een coach heeft een rotsvast vertrouwen dat jij alle competenties in je hebt om je eigen leerdoelen te kunnen bereiken. Hij zal je blijven motiveren en aanmoedigen ook wanneer het leerproces moeilijk voor je is. De coach zal oprecht naar je luisteren en vragen stellen om helder te krijgen hoe jij de wereld ervaart. De coach zal je altijd steunen en aanmoedigen om obstakels te overwinnen en actie te ondernemen om jouw persoonlijke leerdoelen te behalen.
De coach zal objectieve terugkoppeling geven waardoor jij inzicht krijgt in je eigen leerproces.

Duur Coachtraject

Een coachtraject duurt minimaal 9 uur en (gemiddeld) maximaal 18 uur. Verdeelt over sessies van 1,5 tot 3 uur. Zowel de coach als de coachee streven ernaar de coaching uit te voeren binnen deze genoemde uren en tevens de doorlooptijd van het gehele coachtraject te beperken tot 6 maanden

Locatie

De coachsessies worden standaard uitgevoerd in Harderwijk. In onderling overleg is het mogelijk dat de coachsessie elders plaatsvindt.

Waarom voor Copla Coaching kiezen

Copla Coaching heeft de unieke situatie dat een ervaren Hogere Veiligheidskundige zich heeft ontwikkeld tot professioneel coach. Hierdoor zijn de kaders, waarbinnen een veiliheidskundige dient te opereren, bij de coach bekend. Ook de dagelijkse praktijk waar een veiligheidskundige in terecht  kan komen kent hij als geen ander.

 

Contactformulier:

 

 

Course Features

 • Lectures 0
 • Quizzes 0
 • Duration 3 hours
 • Skill level All level
 • Students 0
 • Assessments Yes

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *